O nas

Kaj je Volt?

Volt je pan-Evropsko progresivno politično gibanje osredotočeno na spremembo načina delovanja politike in oblikovanju prihodnosti Evrope! Predani smo opolnomočenju Evrope, ki si jo vsi delimo.

Smo gibanje državljanov motiviranih zaradi vse večje nevarnosti populizma in nacionalizma, korupcije ter nedelujočega statusa quo trenutne politike. Zato smo se odločili, da se aktiviramo! Čas je da vzamemo prihodnost v lastne roke in ne dovolimo da nas zaznamuje zgodovina.

Le tesno pan-Evropsko sodelovanje bo ustvarilo resnično združeno Evropo v skladu z najvišjimi humanitarnimi, socialnimi in okoljevarstvenimi standardi napredka. To bo Evropa ki svojim državljanom in rezidentom omogoča doseganje polnega potenciala in ima na voljo vsa potrebna orodja za nadaljnji razvoj družbe. Preko grasroots pristopa do politike in organiziranih lokalnih skupnosti povezujemo in omogočamo lokalnim skupnostim, da inovirajo in sooblikujejo politiko vse od lokalne do Evropske ravni.

Volt Slovenija

V Slovenski ekipi Volt smo posamezniki, ki globoko verjamemo v vrednote Evropske Unije in gibanja Volt. Prihodnost Slovenije vidimo v Evropi, ki temelji na demokratičnih vrednotah, solidarnosti in transparentnosti. V Evropi, ki prepozna svojo bolečo zgodovino in mnoge napake tako, da gradi skupno in svetlo prihodnost sodelovanja. Za to se aktivno trudimo in povezujemo z ljudmi po celotni celini.